תוצאות לכאן ועכשיו
התקשרו אלי
050 - 3137635
כללים לחופשה משפחתית
הזמנתם חופשה משפחתית? איך כדאי להתנהג כך שיעבור בכייף ובאווירה טובה? הנה כמה כלים ישומיים שנעבור את החופשה המשפחתית בדרך הטובה ביותר
ליטל (שם בדוי) כל כך חיכתה לחופש, ספרה את הימים ממש.
כשליטל נכנסה לחדר האימון האישי, הופתעתי לשמוע את האכזבה שהיא חוותה.
היא רצתה שהחופש יגמר, שיהיה לה קצת שקט. בבית.
במהלך עבודתי כמאמנת אישית, קואצ'רית, אני שומעת הרבה הורים שחוזרים מחופש ואומרים שהחופש היה ממש סבל, רצו שייגמר, היה קשה עם הילדים, ריבים ועוד.
בעבודה כמובן ליטל אמרה שהיה מעולה, לחברות היא אמרה שנהנתה. אבל באימון האישי הרשתה לעצמה לומר את האמת. זהו, רציתי לא להיות שם. להיעלם.
התחושות הן קשות בייחוד לאור הציפיות שאנחנו כהורים מביאים איתנו לתוך החופש.
אז הנה כמה כללים שאם ניישם אותם יעשו את החיים יותר קלים:
בלי עונשים – החופשה זה הזמן לנסות לעבוד על עצמכם , לעשות שינוי בתקשורת , להקשיב, להיות סבלניים, לדבר ולשמש מודל לילדים. שימו לב איך אתם מדברים אחד אל השני, הילדים קולטים הכל, אם אתם רוצים שם יהיו סבלניים אחד לשני יישמו את מה שאתם מבקשים גם בזוגיות שלכם.
אפשר להביא משחקי קופסה, ספרים וצעצועים שהילדים אוהבים.
השתדלו להנות - הפנייה היה לפולניות או לפולנים ..
תנסו לראות את חצי הכוס המלאה. מתאמן סיפר לי שאשתו קיטרה על המלון, החדר, השירות ועוד. ילדים שומעים הכל ומבינים. ילדים פחות רואים או יותר נכון פחות משנה להם אם החדר משופץ ומעוצב מה שיותר חשוב להם היא האווירה. הם חווים את החופשה הרבה מהעיניים של ההורה. אם ההורה אמר שהשירות לא היה טוב במלון אז הילד מבין שלא היה טוב. נסו לראות את חצי הכוס המלאה, והשתדלו לא לדבר על כך ליד הילדים.
כמה שפחות מסכים – שזה אומר אם אפשר בלי פלאפונים וטאבלטים – תאפשרו לעצמכם להתחבר לטבע ולאנשים סביבכם. כשאתם מתחברים לעולם הוירטואלי אתם לא חווים את הטבע ולא את המשפחתיות.
מתאמן שעבר אימון אישי התלונן בפניי על כך שהוא מאוד מפחד שלא יהיה לו מספיק שעות פנאי, כשביררתי איתו מה הוא עושה בשעות הפנאי התברר שהוא מבלה שעות מול המחשב במשחקי מחשב. וכך "נבלעות" השעות, אף פעם זה לא מספיק. הוא כל הזמן היה בתחושה של החמצה לגבי שעות הפנאי שלו. אולם לאחר תהליך בקואצ'ינג, באימון האישי, הוא הבין שכששעות הפנאי הן לא איכותיות, כלומר מפגש עם אנשים, התחברות לטבע ובחירה אמיתית של דברים שעושים לנו טוב מחוץ למחשב אז כל הזמן התחושה היא שזה "לא מספיק".
כשרצינו חופש לאחר הלידה של בני , אימי הציעה רעיון , במקום לנסוע לצפון או לדרום כמה שעות היא תיקח את התינוק אליה הביתה, אנחנו נישן בבית יומיים לבד , נצא למסעדות ונבלה זמן שקט ורגוע כמו שהיינו רווקים.
יש דרכים רבות ומגוונות ליצירת חופש, כשהמטרה המשותפת היא יצירת ניתוק, רוגע ושקט נפשי.
הנופש לא חייב להיות כרך בהוצאות גדולות ובתקציב גדול, כדאי שתשלבו טבע, ותתנתקו כי ככה תרגישו הבדל מחיי היום יום.
תכניות ריאליות – כשיש תינוק וילדים צעירים זמן ההתארגנות כפי ששמתם לב ארוך. תהיו ריאליים לגבי ציפיות מהחופש, מסלול ושעת הגעה.
הטיפ שלי הוא כמה שיותר דברים לארגן כשהילדים הולכים לישון, אם אפשר ארגנו בשלבים, כמה ימים מראש.
בבוקר הנסיעה להתארגן כשהילדים מתרוצצים בבית כבר חסרי סבלנות יוצר חוסר סבלנות וקושי רב עוד לפני שיצאתם.
אביזרים מסייעים - לא לשכוח חפץ מעבר, בובה, שמיכי, מוצצים וכל דבר שיכול להזכיר את הבית.
קחו איתכם צידה לדרך – בנופש עם ילדים צעירים כדאי שכל הזמן יהיה איתכם אוכל בהישג יד. כך שגם אם נתקעתם ואתם רחוקים מהמסעדה ונוסעים תוכלו לתת לילד פרי או כריך על מנת שלא תהיו בלחץ לחפש דחוף מסעדה לאכול בה.
החליטו שאתם לא רבים – עם ילדים צעירים תוכניות לחוד ומעשים לחוד. זה צריך פיפי והשני כבר עייף והשלישי נרדם והרביעי (אם יש כבר רביעי) רוצה להישאר בכלל ולהמשיך לטייל . אז תחליטו לפני שיוצאים לנופש שלא רבים. יהיו פעמים שתצטרכו לוותר, תפסידו אולי דבר אחד או שניים שרציתם לראות או להיות אך לפחות תהיה אווירה טובה ונעימה .
קצת שקט – בהדרכת הורים אני רואה לא פעם את האכזבה של אחד מבני הזוג לגבי ציפייה מהשני. כשאחד רוצה לישון והשני לא מאפשר לו. יש ציפייה שהשני יראה אותי בקשר.
אז כחלק מההכנות לנופש אפשר ליצור הסכם ביניכם שאחד נמצא עם הילדים ומאפשר לשני מנוחה ולמחרת מתחלפים. כך תוכלו למלא מצברים ולהגיע נינוחים יותר לילדים. כדאי לדבר על זה מראש ולא להניח הנחות ואח"כ להתאכזב, לתאם ציפיות מי נשאר עם הילדים ביום הראשון ומי ביום השני.